Energy Micro blir amerikansk

Det norske brikkeselskapet er solgt til Silicon Labs.

Silicon Labs har kjøpt norske Energy Micro. Fotografiet viser fra venstre Torleif Ahlsand i Northzone Invest, toppsjef Tyson Tuttle i Silicon Labs, administrerende direktør Geif Førre i Energy Micro og Steinar Fossen i  Investinor Invest i forbindelse med kontraktundertegnelsen.
Silicon Labs har kjøpt norske Energy Micro. Fotografiet viser fra venstre Torleif Ahlsand i Northzone Invest, toppsjef Tyson Tuttle i Silicon Labs, administrerende direktør Geif Førre i Energy Micro og Steinar Fossen i Investinor Invest i forbindelse med kontraktundertegnelsen. (Bilde: Energy Micro)

Det norske brikkeselskapet er solgt til Silicon Labs.

Det norske brikkeselskapet Energy Micro ble før helgen solgt til amerikanske Silicon Labs, et NASDAQ-notert selskap som designer og selger både analoge og digitale mikrobrikker.

Energy Micro ble etablert av Geir Førre, selskapets administrerende direktør, i 2008. Førre stod også bak norske Chipcon, som i ble solgt til Texas Instruments (TI) i 2006.

Hovedproduktet til Energy Micro er 32-bits, energieffektive ARM-baserte mikrokontrollere, men selskapet tilbyr også løsninger for trådløs kommunikasjon.

I henhold til avtalen vil Energy Micros aksjonærer motta en utbetaling på 115 millioner dollar kontant, samt en etterbetaling (såkalt earn out) på 55 millioner dollar. Det er ventet at Energy Micro vil bidra med omtrent 7 millioner dollar til Silicon Labs' omsetning i andre halvdel av 2013.

Oppkjøpet har blitt godkjent av styrene til begge selskaper og ventes å bli fullført i løpet av juli i år.

– Silicon Labs og Energy Micro deler en komplementær visjon om en grønnere, smartere, trådløst forbundet verden, og grunnlaget for denne kombinerte visjonen er teknologi med ultralav effekt muliggjort av hvert selskaps innovative «mixed-signal»-design, sier Tyson Tuttle, president og CEO i Silicon Labs, i en pressemelding.

– Energy Micro-teamet er begeistret over å slutte seg til Silicon Labs. Silicon Labs' utmerkede ressurser og teknologi vil hjelpe det kombinerte selskapet med å utvikle nye produkter og å oppnå markedsandeler raskere, sier Geir Førre i pressemeldingen. Det er ventet at han vil bli visepresident i selskapet og daglig leder for Silicon Labs' forretningsområde «Energy-Friendly Microcontroller and Radio», som skal holde til i Oslo.

Den nye forretningsområdet skal opprettholde eller også utvide Energy Micros eksisterende EFM32-produktserier.

Digi.no besøkte Energy Micro i 2012. De største investorene i selskapet har vært Northzone Invest og Investinor.

    Les også:

Til toppen