SIKKERHET

Engangskode-app utnyttes til svindelforsøk – minst 23.000 forsøkt svindlet

Svindlere har forsøkt å lure tusenvis slik at de kan aktivere en engangskode-app på sin egen telefon i såkalte phishing-forsøk.

Svindlere har forsøkt å lure tusenvis slik at de kan aktivere en engangskode-app på sin egen telefon i såkalte phishing-forsøk.
Svindlere har forsøkt å lure tusenvis slik at de kan aktivere en engangskode-app på sin egen telefon i såkalte phishing-forsøk. Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord/NTB
15. juli 2021 - 14:53

I juli har tusenvis mottatt en e-post som ser ut til å være fra Sparebank1, melder Romerikes Blad. Avisen ba Telenor undersøke hvor mange som hadde fått en slik e-post, og det skal være snakk om 23.000 i løpet av én uke i juli.

Sparebank1 har lenge oppfordret kundene sine til å aktivere en engangskode-app på mobil. Svindlerne sendte ut en e-post hvor det sto «Siste varsel Påminnelse fra Sparebanken», og kunder kan derfor ha blitt lurt til å tro at det haster.

– Du kommer inn på en webside der de ber om fødselsnummer, kortnummer og utløpsdato, CVV-kode, telefonnummer, aktiveringskode på sms og e-post som du skal taste inn. Da kan de bruke disse opplysningene og engangskode-appen til å misbruke kortet ditt, sier kommunikasjonssjef Tone Mesna i Sparebank1 til RB.

Etter lange perioder på hjemmekontor er mange nordmenn på vei tilbake til arbeidsgivers lokaler.
Les også

Hackere utnytter overgangen fra hjemmekontor

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.