JUSS OG SAMFUNN

Engelsk Boxman-premiere

For få minutter siden var det offisiell lansering av Boxmans britiske storsatsing. Nettbutikken vil bli størst i England, Wales, Skottland og Irland, opplyste ledelsen på en direkteoverført pressekonferanse på nettet.

Hilde Nyman
29. mars 1999 - 16:06

Som digi.no tidligere har skrevet, er de europeiske planen til nettbutikken Boxman ambisiøse, og først på lista sto de britiske øyer etter at en fransk utgave ble etablert for kort tid siden. I neste omgang er det Østerrike, Belgia og Sveits som står for tur - innen utgangen av året skal disse tre landene ha hver sin Boxman-butikk.

Den britiske nettbutikken skal betjene markedene i England, Wales, Skottland og Irland, som til sammen har åtte millioner nettbrukere, ifølge Boxman.

Tony Salter og Joe Wilson. <i>Foto:  Boxman</i>
Tony Salter og Joe Wilson. Foto:  Boxman

- Det er færre briter med hjemme-PC enn i Norden, men til gjengjeld er det stadig flere som får det på arbeidsplassen, uttaler administrerende direktør i Boxman, Tony Slater.

Lanseringen av det britiske nettstedet ble direkte overført på nettet. Administrerende direktør for Boxman UK, Joe Wilson, frister med en halv million titler, og la vekt på at leveringstiden for CD-ene ikke skulle være mer enn et par dager. Med mindre bestillingen var veldig "obscure" (spesiell), da kan man risikere at det tar opptil én uke å få varebestillingen effektuert.

Boxman i Norge har i lang tid slitt med lang leveringstid, med et sentralt lager plassert i Sverige. De britiske kundene skal få CD-ene tilsendt fra lageret opprettet i Tyskland.

- Vi satser på å fange opp nye, britiske band og ha all musikk på våre lister, sier Wilson. Tanken er å ha en viss felles basis, men også et lokalt utvalg. Det britiske ungedomsbandet Reef holdt en "live"-konsert hvor to singellåter ble fremført på Leicester Square.

Lanseringen endte med at den britiske sjefen sammen med radioverten John kjørte av gårde i en sofa med motor - forsøksvis for å symbolisere at man kan sitte i sofaen og bestille CD-er.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.