BEDRIFTSTEKNOLOGI

Engelsk firma slipper den første Psion klonen

Et britisk firma i Cambrigde viser nå Geofox-One, en lisensiert klone av Psions Series 5 personlig digital assistent (PDA). Til forskjell fra Psion Series 5 har Geofox-One også en Windows CE-driver.

Liv Torild Mytting
13. okt. 1997 - 09:30

PDA-en er på størrelse med en tynn bok, men kevel inneholder den alt fra e-post og faks til internettmuligheter og skriveprogrammer, samt muligheter for å programmere i C++ og andre objektorienterte programmeringsspråk.

Jeremy Wrench forteller til Newsbytes at denne PDA-en offisielt ble sluppet i Storbritannia i forrige uke og vil bli lansert i USA senere denne måneden. Maskinene kan allerede fås fra leverandøren i Storbritannia og maskinene markedsføres på Geofax' sider på nettet.

Maskinen er tilgjengelig i fire utgaver og Wrench hevder at den har en bedre spesifikasjon enn Psion Series 5, - den har større skjerm og mer programvare i tillegg til at den koster to tredjedeler av prisen.

Geofox ble dannet for å utvikle PDA-ene og lisensierte Epoc 32 operativsystemet fra Psion - et operativsystem på linje med Windows CE. Firmaet har ifølge Newsbytes den største og klareste skjermen blant de håndholdte maskinene på markedet og den er fullstendig Windows CE/ Microsofts Office-kompatibel, til tross for at den kjører Epoc 32.

De små PDA-ene er beregnet på folk som vil arbeide og være oppkoblet mot for eksempel jobben mens de befinner seg et annets sted og ikke vil bære rundt på en tyngre bærbar PC.

Stephen Randall i Geofox forteller til Newsbytes at Geofox har klart å identifisere et markant gap i markedet for produkter som befinner seg et sted mellom en notebook og håndholdte utstyrsenheter som mobiltelefoner, avanserte kalkulatorer osv, og at det er dette markedet Geofox vil nå.

I Storbritannia er det nå fire versjoner av PDA-en tilgjengelig. En standardutgave til 435 britiske pund for en 4 MByte-utgave, 565 Pund for en 16 MB-versjon, pluss de noe dyrere profesjonelle utgavene av begge modellene.

Hovedforskjellen mellom standard og profesjonell utgave er at de profesjonelle kommer med standard 33,6 Kbps modemkort, mens standardutgaven ikke har modem inkludert slik at man må koble til sitt eget modem.

Geofox tilbyr en 14 dagers money-back garanti dersom man ikke er fornøyd og en tre års garanti samt livstids support.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.