BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enger: - Telenor skal tjene mer penger

Telenor vil nok legge mer vekt på å konsolidere stillingen og på å tjene mer penger i tiden framover, mener den nyvalgte styreformannen i selskapet, Thorleif Enger (59).

7. mars 2003 - 10:48

(NTB) Enger viser til at telesektoren har vært i en veldig ekspansiv fase de siste årene, og han synes at selskapet er kommet bra fra det.

–Jeg er nå mer opptatt av vekst på bunnlinjen og ikke så opptatt av økt omsetning, selv om det er klart at Telenor også vil vokse i framtiden, sier den nyvalgte styrelederen til NTB.

Nedskrivning av aksjer i forbindelse med investeringer i selskaper i utlandet, gjorde at Telenor gikk med underskudd på fem milliarder kroner, et lite lystelig resultat for selskapets aksjonærer. Men nå skal selskapet konsolidere og satse på en vakrere bunnlinje, understreker Enger.

Enger ble sjef for landbruksdivisjonen i Norsk Hydro i 1999 som i lang tid hadde vært en hodepine for Hydro. I dag er denne divisjonen nærmest gjort til et økonomisk utstillingsvindu for selskapet og Enger får mye av æren og blir framstilt som en industriell ryddegutt av format. Men basert på det han sier rett etter at fikk vervet som styreleder i Telenor, virker det ikke som om han ser på seg selv som en ryddegutt i telekonsernet.

–Telenor er godt i gang med et program for å redusere kostnadene, sier Enger og viser til Telenors Delta 4-program som har vært i sving det siste året.

Det er bedriftsforsamlingen i Telenor som har valgt Enger til ny styreleder for Telenor ASA. Enger har vært medlem av Telenor-styret siden oktober 2001. Han tar over etter Tom Vidar Rygh, som gikk av som styreleder i desember 2002 for å bli leder av investeringsbanken Enskilda Securities AB i Sverige.

Lederen av bedriftsforsamlingen, Mona Røkke, sier at flere kandidater har vært vurdert, men søkelyset var rettet mot Enger så å si fra første stund etter at jobben med å finne en ny styreleder begynte for om lag to måneder siden.

–Siden Enger allerede er med i styret, er han operativ fra første dag. Han er vant til å jobbe med børsnoterte selskaper. Han er en leder som kan utnytte den samlede kompetansen i styret og få det til å fungere sammen i åpenhet, sier Røkke.

Thorleif Enger har doktorgrad i "Structural Engineering" fra universitetet i Colorado, USA, og er i dag konserndirektør i Norsk Hydro med ansvar for Hydro Agri, verdens største produsent av mineralgjødsel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.