England først ute med mobil TV

Som de første brukerne i Europa får engelske mobilkunder snart TV på mobilen sin.

Som de første brukerne i Europa får engelske mobilkunder snart TV på mobilen sin.

Engelske mobilbrukere vil kanskje allerede til sommeren kunne sitte på bussen og se på TV på en mobiltelefon.

Sammen med British Telecom og Microsoft skal Richard Branson-eide Virgin lansere det som forventes å være Europas første landsdekkende digitale TV kringkasting for mobiltelefoner.

En rekke aktører har teste og vurdert teknologien med forskjellige sende-teknikker. Noen forfekter å sende signaler med TV-master (DVB) mens andre vil bruke mobilnettet eller DAB-radio-nettet.

    Les også:

Virgin Mobile kjørte en fire måneders lang test i 2005 og nå forventes det at det blir lansert en tjeneste med fem TV-kanaler og et større antall radiokanaler til sommeren i år.

Sendingene vil bli distribuert over DAB-nettet. Storbritania er det landet som er lengst fremme i utbyggingen og ved å bruke dette nettet kan tjenesten komme raskt opp og gå.

TV-sendinger krever mye av overføringskapasiteten til nettverkene så hvis det blir vellykket å distribuere disse mobil TV sendingene over DAB nettet vil det løse et problem som forventes å bli stort når markedet for TV sendinger til mobiler tar av.

Mobil TV anses som en av de mest lovende nye teknologiene for mobil-operatører. De trenger å finne nye inntektsområder for å dekke opp for nedadgående inntekter i det tradisjonelle tale-markedet.

Til toppen