BEDRIFTSTEKNOLOGI

ENI blir partner i Italias Picienne

Det italienske olje og gass-selskapet ENI vil i løpet av to uker offentliggjøre at selskapet offisielt er partner i Picienne-konsernet som vil søke på en mobillisens i Italia. Telenor er en av partnerne i Picienne.

Frode Eriksen
24. juli 1997 - 12:00

I tillegg til ENI og Telenor, er British Telecom (BT), Banca Nazionale del Lavoro SpA (BNL) og Mediaset medeiere i Picienne. Italienske telemyndigheter vil først sile interesserte partnere til mobillisensen og prekvalifiseringen regnes å være gjort før eller tidlig i august, med en siste frist 1. september.

Etter planen skal en lisens tildeles i desember. Foreløpig har Picienne-konsernet bare én konkurrent til lisensen i el-verket ENEL SpA og Deutsche Telekom. Ingen andre har så langt meldt sin interesse for denne lisensen.

Alle aktørene i Picienne-konsortiet, unntatt Telenor, går også igjen som partnere i Albacom SpA, som er et joint venture mellom BT, BNL og Berlusconi-selskapet Mediaset SpA. Albacom har ambisjoner om å bygge ut et alternativt telenett i Italia, i konkurranse med det italienske televerket.

Dette arbeidet lettes med EBNI som partner, idet datterselskapet SNAM, allerede sitter med et fiberoptisk telenett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.