Enige om å være uenige

Kundene er tilbake på nettet, men krangelen mellom Internet Norge og Telia fortsetter. Etter onsdagens forhandlingsmøte er uenigheten det eneste partene er enige om.

Kundene er tilbake på nettet, men krangelen mellom Internet Norge og Telia fortsetter. Etter onsdagens forhandlingsmøte er uenigheten det eneste partene er enige om.

- Det er avtalt at man fortsatt skal snakke sammen, sier markedssjef Jarle Ødegaard i Telia Norge til digi.

Han vil ikke si om partene nærmet seg hverandre under onsdagens møte.

- Vi arbeider videre på hver vår side for å finne en minnelig løsning, sier Ødegaard. Noen dato for et nytt møte har imidlertid ikke blitt satt ennå.

Krangelen bunner ut i at Telia Internett hevder at Internet Norge AS skylder selskapet penger for aksess. Ifølge Telia Internett skal Internet Norge AS i lengre tid ha fakturert sine kunder for tjenester som Telia skulle fakturert. Internet Norge AS hevder på sin side at selskapet ikke skylder Telia Internett noe, men at hele krangelen er et forsøk fra Telia Internett på å overta selskapet.

Krangelen toppet seg i forrige uke, Telia Internett kuttet forbindelsen til Internet Norges kunder. Disse kundene får nå midlertidig forbindelse fra nettleverandøren Powertech, men de risikerer å miste denne forbindelsen dersom Internet Norge ikke kommer til en varig avtale med selskapet.

Ifølge Nettguiden skal Telia Internett og Internet Norge i april i år ha inngått en avtale som tilsa at sistnevntes kunder ville få gratis abonnement hos Telia Internett fram til februar neste år. Tilbudet ble gitt som en del av en gjeldssaneringspakke fra Telia Internett AS. På grunn av mangelfull informasjon om de økonomiske problemene selskapet stod oppe i, var det imidlertid bare 500 av Internet Norges 3000 kunder som valgte å benytte seg av dette tilbudet.

Til toppen