BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enige om slanke servere

En allianse med Intel, HP, Oracle og Dell i spissen skal slanke dagens fete servere. På lang sikt kan dette føre til billigere tjenermaskiner.

Einar Ryvarden
8. des. 1998 - 11:39

En rekke av de største aktørene i databransjen skal samarbeide om en ny standard for såkalt "tynne" servere. Flere leverandører leverer Internett-servere uten tastatur og skjerm, men nå skal Intel, Dell, Hewlett-Packard, Bull, Oracle, SCO, Lucent, Nortel og Novell enes om en standard som garanterer at maskinene og operativsystem jobber sammen.

Til sammen representerer alliansen både leverandører av maskinvare, operativsystemer og telekomutstyr, melder Cnet.

Standarden skal være ferdig til juni neste år.

Tynne servere er oppgavespesifikke tjenermaskiner. Hittil har boksene gjerne vært utstyrt med Linux eller en annen gratisversjon av Unix samt en gratis Internett-server, ferdig innstallert av leverandøren. Kunden styrer så serveren med en Netscape-nettleser eller Internet Explorer over sitt nettverk.

De kompakte serverne brukes gjerne som web-, mail-, proxy- eller ren filserver og kan i dag ikke brukes til andre oppgaver.

Alliansen ønsker å enes om en standard for operativsystem og programvare for de tynne serverne. Intel mener at en slik standard vil gi føre til en stor utbredelse av tynne servere fordi en hel bransje vil lage og markedsføre tynne servere og programvare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.