BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enighet etter telebråk

Etter flere ukers bråk om den svenske telereformen om innføring av fast forvalg fra 11 september er Telia og Tele 2 nå enige om hvordan en skal organisere overgangen. Telebråket så lenge ut til å kunne true hele reformen, men partene kom til enighet før Post og telestyrelsen måtte skjære igjennom.

Frode Eriksen
1. sep. 1999 - 15:57

Avtalen mellom de to konkurrentene på det svenske markedet gjør at fast forvalg innføres etter planen den 11. september. Fast forvalg betyr at telekundene slipper å slå noen ekstra siffer forran telefonnummeret slik at samtalen rutes via en annen teleoperatørs telenett. Norge innførte fast forvalg 1. juni.

I Sverige startet bråket da Telia nektet å etablere forvalget for Tele 2-kundene som på forhånd ikke hadde gitt sitt skriftlige samtykke, og Telia truet med å avbryte den installeringen av kunder som allerede hadde skjedd.

Nå er selskapene enige om at Tele 2-kundene skal kunne gi sitt samtykke i ettertid, senest 11. november, enten skriftlig eller via telefonen.

Generaldirektør i Post og telestyrelsen, Nils-Gunnar Billinger, sier i en kommentar at partene har kommet til en løsning på spørsmål som en tidligerere har vært enige om.

Hvilke løsninger det er snakk om har partene bestemt seg for å ikke si noe om.

Avtalen får betydning for flere teleoperatører som konkurrerer med Telia, der den største er Telenordia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.