Eniro bekrefter milliardkjøp

Eniro legger 6,5 millarder på bordet og blir størst på søk i Norge og i Norden.

Indikasjonene på at de nordiske internett-gigantene Findexa og Eniro skal fusjonere stemmer. Selskapene har nå innkalt til pressekonferase klokken 12:30 på Aker Brygge.

Eniro eier Sol-sidene over hele Norden, mens Findexa eier telefonkatalogene på nett og papir her i Norge.

De to selskapene vil sammen bli en av de aller største internett-aktøren i både Norge og Norden. I følge de siste ukestallene fra TNS Gallup har de to i dag til sammen 1,6 millioner norske brukere. Eniro kan dog ikke slå sammen tallene - mange er nok brukere av begge tjenestene. Men det sammenslåtte selskapet blir utvilsomt størst på søk i Norge og Norden.

I følge en kort børsmelding fra Findexa er det Eniro som skal kjøpe Findexa og ikke omvendt. Største eier i Findexa, Texas Pacific Group, sitter med 60 prosent av aksjene og får utbetalt 22,23 kroner i kontanter og 0,132 aksjer i Eniro per Findexa-aksje.

Til sammen gir dette Findexas eierne 6,5 milliarder kroner i aksjer og kontant oppgjør.

Med dette oppkjøpet følger det norske og nordiske markedet etter i den opptrapping på søk man har sett i det amerikanske markedet. I USA har Googles inntekter skutt i været og utløst en lang rekke mottiltak og flere oppkjøp fra konkurrenter.

En fusjon mellom Eniro og Findexa er først og fremst være en mottrekk mot både Googles etableringer av egne nordiske kontorer og ikke minst Schibsteds planer om å lansere en egen søkemotor.

- Med ny søketeknologi er en av de store trendene i søkebransjen å presentere både internett-søk og kataloginnhold sammen. Dette vil det nye selskapet ha store muligheter til, sier Fast-sjef John M. Lervik til digi.no.

Til toppen