KARRIERE

Eniro legger ned utvikling i Norge

33 stillinger forsvinner.

KUTTER: Eniro er kanskje best kjent for søketjenesten Gule Sider.
KUTTER: Eniro er kanskje best kjent for søketjenesten Gule Sider. Bilde: Eniro
23. sep. 2014 - 11:53

Eniro flytter ut utviklings- og produksjonsressurser til Sverige og Polen. Det oppgis at hensikten er å spisse konkurransedyktigheten.

Det nordiske katalog- og søkeselskapet opplyser at restruktureringen samlet vil medføre en reduksjon i 70 stillinger. Det er beregnet å gi en årlig besparelse på rundt 44 millioner kroner med full effekt i løpet av 2016.

I Norge mister 33 jobbene sine innen produktutvikling og produksjon. Etter restruktureringen er det 450 ansatte igjen i Eniro Norge.

– Dette er en restrukturering som gjelder hele konsernet. Her i Norge vil vi gjennomføre en kompetansekartlegging for alle de berørte. Den vil foregå de neste par ukene, slik at vi vil ha en ny organisasjon klar i løpet av oktober.

– Beklageligvis blir det 33 medarbeidere som står uten en stilling når vi kommer dit. Det er alltid trist når enkeltmennesker blir berørt av slike endringer, men vi ser at denne restruktureringen er nødvendig for å styrke konkurransekraften vår fremover, sier Renate Morken, kommunikasjonssjef i Eniro Norge til digi.no.

I realiteten blir utviklingskontoret i Norge lagt ned, selv om Eniro vil beholde enkelte utviklerressurser også lokalt i hvert land, nærmere bestemt ressurser for kvalitetssikring av lokalt innhold på tjenestene og produktledelse. ​ ​

De berørte skal få tilbud om sluttavtale, ifølge Morken, som ikke kunne gå nærmere inn på betingelsene i pakken.

– Vi skal sørge for at prosessen blir så ryddig som mulig, sier hun.

Dette er andre større restrukturering Eniro gjør på bare ett år. Også i fjor høst gjennomførte Eniro en lignende øvelse.

Eniro Norge omsatte i fjor for drøyt 780 millioner og satt igjen med et solid overskudd på 141 millioner før skatt. På konsernnivå jobber det rundt 2.800 ansatte i selskapet, som er notert på Stockholm-børsen og i fjor omsatte for 3,66 milliarder svenske kroner med et EBITDA-resultat på 849 millioner svenske kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.