RESULTATERFINANS

Eniro signaliserer ikke nye kutt

Eniro signaliserer ingen store, nye kutt i sin begrunnelse for SOL-oppkjøpet, forteller SOL-sjef Birger Steen. Oppkjøpet kan gi Fast nye muligheter.

20. nov. 2001 - 09:35
Birger Steen


- Vi er meget lykkelige, vi ønsket oss en industriell eier som kunne få store synergi-effekter av å kjøpe oss. Vi tror Eniro vil styrke oss, særlig med sitt salgsapparat i Sverige, Finland og Danmark, sier Steen til digi.no.

Eniro skriver i sin pressemelding at SOL vil gi et positivt driftsresultat for hele 2002, men dette ekskluderer kostnader for doble IT-systemer.

IT-systemene til SOL er nettopp en av grunnene til Eniros kjøp. Selskapet forteller at man ønsker å flytte Eniros online-aktiviteter over på SOLs ferske systemer. Eniro understreker at Kvasirs posisjon og teknologi var et viktig moment i oppkjøpet.

Dette kan være gode nyheter for Fast Search & Transfer ASA, som leverer søketjeneste til SOL. Selskapet kan nå ha fått seg en ny stor kunde. For Eniros strategi er "å bli en av Europas ledende leverandører av søketjenester både på papir og på nettet."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.