Eniro sprer din fødselsdag

- Bredside mot personvernet, raser kritikere.

Eniro sprer din fødselsdag

- Bredside mot personvernet, raser kritikere.

Telefonkatalogen.no legger nå ut fødselsdag og -måned for alle som er registrert i deres databaser.

Det blir gjort uten samtykke. Tvert i mot har søketjenesten valgt en motsatt tilnærming, der personer i etterkant må registere seg som brukere for å reservere seg mot publisering.

    Les også:

- Det er betenkelig med offentliggjøring av denne type personopplysninger, skriver daglig leder Steinar J. Olsen i Stormberg på Twitter.

Olsen leder et selskap som annonserer på telefonkatalogens nettsider. Søndag kveld varsler han at de vil ta opp saken med Eniro snarest. Han skriver også at Stormberg ikke vil inngå noen nye avtaler før selskapet endrer sin praksis.

En rekke kritiske røster raser nå mot tilgjengeliggjøringen av personopplysningene og det har blitt satt igang flere kampanjer, blant annet på Twitter og Facebook.

Ifølge nettjenesten gjør publiseringen det enklere å finne rett person.

- På telefonkatalogen.no er det viktig at informasjon rundt det enkelte individ er enkel å finne frem til. Ved å legge ut fødselsdagen i tilknytning til navn, adresse og telefonnummer - blir det enklere å komme i kontakt med riktig individ, skriver selskapet på egne nettsider.

Selskapet understreker på sidene at praksisen er lovlig. Datatilsynet har ifølge Eniro godkjent at fødselsdag kan publiseres i opplysningstjenester på internett.

Lovhjemmel for tilsynets konklusjon skal være at publiseringen er tillatt i henhold til personopplysningsloven paragraf 8, bokstav f.

Les også svaret fra Eniros kommunikasjonssjef her:

    Les også:

Til toppen