BEDRIFTSTEKNOLOGI

EniTel investerer 1,2 mrd. i telenett

EniTel vil bli nest største nettleverandør på det norske markedet. Investeringer på 1,2 mrd. kroner i det eksisterende elnettet skal gjøre selskapet i stand til å tilby et landsdekkende telenett. Om tre år skal selskapet være nest største nettleverandør i Norge.

Frode Eriksen
17. juni 1998 - 17:47

EniTel har klare målsetninger i markedet for transmisjonskapasitet.

- Tar vi 6 prosent er dette et selskap som har en god økonomi, konstaterer administrerende direktør i EniTel, Olav Harald Nordgard. - Alt ut over dette gir en enda bedre økonomi.

Nordgard leder satsingen i et selskap som har som målsetning å bli større enn alle andre innenfor transmisjon eller overføringskapasitet, unntatt Telenor. EniTel skal ikke selge tjenester, bare nettkapasitet.

Gjennom selskapets eksisterende elektrisitetsnett dekker selskapet store deler av landet. Tre sorte hull finnes og minst to av de er større enn ønsket; Rogaland og Oslo/Akershus/Østfold, sammen med Finnmark. Nordgard sier at selskapet nå arbeider med å legge kapasitet til Stavanger og Oslo, samt til Alta i Finnmark., for å gjøre infrastrukturen så heldekkende som mulig.

I tillegg vil EniTel legge en egen utenlandsforbindelse fra Rogaland til England, og målet er å bli den tredje største kapasitetsleverandøren på trafikk mellom Skandinavia og Storbritannia. Denne forbindelsen etableres som et eget selskap der Telia eier halvparten.

Telia inngikk i fjor vår en samarbeidsavtale med Statnett, som sammen med en rekke kraftforsyningsselskap i felleskap eier EniTel.

Selskapet opererer med prognoser for et totalmarked som de neste årene vil vokse med mellom 200 og 400 prosent, samt et prisfall i markedet på over 50 prosent. Teleplan estimerer dagens transmisjonsmarked til mellom 3 og 4 milliarder kroner, og at dette markedet vil doble seg til år 2002.

Nordgard vil ikke antyde hvilket prisnivå EniTel vil legge seg på, annet enn at det skal være rimeligere enn i dag hos Telenor. - Vi leverer et komplett og nasjonalt nettilbud til våre kunder. Andre leverandører som Jernbaneverket eller kabel-TV operatører leverer bare deler av en komplett tjenestepakke. Vi leverer alt, enten til andre teleoperatører, eller direkte til storforbrukere av transportkapasitet som større bedrifter, institusjoner, utdanning, sykehus og til forskningsinstitusjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.