BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enitel må refinansieres

Konsernsjef i Enitel, Svein Berntsen, er i gang med å planlegge Enitels framtidige finansielle restrukturering. Mandag ville han ikke kommentere hvor mye Enitel trenger for å fortsette driften ut over tredje kvartal.

Frode Eriksen
27. aug. 2001 - 10:24
Det som er klart er at Enitel ASA trenger ny kapital, for i løpet av tredje kvartal er egenkapitalen tapt. Dette slo konsernsjef Svein Berntsen fast da han presenterte resultatet etter første halvår. - Vi forbreder en finansiell restrukturering, men jeg vil ikke kommentere hva dette vil innebære. Vi vurderer alle tiltak og vil foreta restruktureringen i løpet av høsten, sa Berntsen.

Enitel nedskriver goodwill med 1,5 milliarder kroner. - Dette er gjort av beste skjønn, sier Berntsen, som også opplyste at beslutningen om det ble tatt fredag.

- Det ene uigjenkallelige faktum er forskjellen i markedets oppfatning av Enitel og balanseverdiene i selskapet. Dessuten er dette en vurdering av hva vi har klart å oppnå av verdiskapning.
Les også denne Enitel-kommentaren: Enitel: Send mer penger

Goodwillavskrivningen er sterkt medvirkende til et negativt driftsresultat på nesten 1,7 milliarder kroner. Omsetningen øker med 50 prosent til 345 millioner kroner (230 millioner kroner på samme tid i fjor), mens resultat før skatt endte på minus 1,9 milliarder kroner (269 millioner kroner). Marginen endte i andre kvartal på 35 prosent, noe Berntsen sa seg best fornøyd med i resultatet. Ved årsskiftet regner selskapet med en margin på 40 prosent, blant annet etter reforhandlinger av leverandøravtaler og større bruk av egen infrastruktur.


Andre restruktureringsfase er i full gang, sa Berntsen og understreket at nå ble hver kostnadskrone snudd. Blant annet skal selskapet samlokaliseres på ett sted i Oslo.

Berntsen som overtok sjefsjobben i Enitel 1. juni, gjorde også et poeng av at stort sett hele ledelsen i Enitel var byttet ut de siste månedene. I restruktureringsplanen som selskapet delvis har og delvis skal gjennomføre ligger både Broadband Mobile og Nordsjøkablene. Broadband Mobile er begjært konkurs, mens selskapet er i ferd med å selge kablene.

Berntsen mente at utviklingen på inntektssiden gikk for sakte, men så seg mest fornøyd med marginene. Incentivordningene internt i bedriften var også endret fra tidligere utelukkende å være volumorientert til å gå mer på marginer.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.