Enitel med bred europeisk Tele 1 avtale

Den norske teleleverandøren Enitel skal levere bredbåndkapasitet til Tele 1 i Europa. Avtalen har en verdi på om lag 50 millioner kroner.

Avtalen mellom de to selskapene går over 15 år og vil dekke Tele 1 Europes behov for bredbåndskommunikasjon til England og utvalgte destinasjoner i Nord-Europa. Leveransen vil skje gjennom Enitels internasjonale fiberring og starte fjerde kvartal i år. Det skriver selskapene i en pressemelding.

- Norden er vårt hjemmemarked og der leder vi allerede bredbåndsutbyggingen. Tele1 Europe kan gjennom avtalen med Enitel tilby sine kunder bredbåndstjenester også til land utenfor Norden. Vår Internett-kapasitet inn og ut av Norden blir ett av markedets kraftigste tilbud gjennom denne avtalen, sier Pål Vegard, adm. direktør i Tele-1 Europe.

- Gjennom avtalen med Tele-1 Europe befester Enitel sin posisjon som bredbåndsleverandør til norske og internasjonale teleoperatører. Enitels fiberoptiske nettverk i Norge, som nå forlenges ut i Europa, kan tilby stor kapasitet med god kvalitet og konkurransedyktige priser. Tele-1 Europe er en betydelig kunde av Enitel allerede, og avtalen innebærer en ytterligere styrking av samarbeidet, sier divisjonsdirektør Erling Nilsen i Enitel i en pressemelding.

Til digi.no sier han at fiberringen som går fra Norge via Nordsjøen til London og over til kontinentet, vil være komplett i tredjekvartal i år. - Vi håper og tror på flere kontrakter av denne typen i fremtiden, sier Nilsen til digi.no. Han forteller at man har investert i overkant av 200 millioner kroner 160 gigabit-system. Dette skjedde før år 2000.

Enitel er den nest største teleoperatøren i Norge på fastnett, men skal også satse på mobile kommunikasjonsløsninger gjennom en avtale med NetCom.

Til toppen