Enitel snart verdt kun vekslepenger

Enitel-ledelsen overbeviste ikke på mandag, skal en tro aksjekursens utvikling de siste timene. Tirsdag handles aksjen for så lite som 1,07 kroner på sitt laveste nivå, noe som gir en børsverdi på selskapet på noen titalls millioner.

Enitels styre og ledelse fikk sterk kritikk i forbindelse med den godt besøkte kvartalspresentasjonen mandag. Om tilbakemeldingen på ledelsens resultat skal leses i aksjekursen (og det skal det vel med børsnoterte selskap) så er det liten begeistring å spore blant selskapets aksjonærer for å si det forsiktig.

Kursen faller og er i ferd med å nærme sen en krone. Laveste omsetning på Oslo Børs tirsdag så langt på tirsdagen er 1,07 kroner, noe som gir en markedsverdi på vel 30 millioner kroner, det vil at at selskapet kunne kjøpe seg selv for sin egen kontantbeholdning, og vel så det.

Siden mars i fjor er nedgangen på 99,7 prosent og verdifallet har gått fra en toppkurs på drøye 500 kroner til dagens nivå.

I en analyse fra First Securities heter det at risikoen er alt for høy og oppsiden altfor liten i Enitel, og anbefaler salg, skriver iMarkedet. Heller ikke Nordea Securities anbefaler kjøp av Enitel.

På presentasjonen mandag kom det fram at en gruppe som representerer eiere av obligasjonslånet til Enitel på 250 millioner euro har organisert seg for å forsvare sine interesser i selskapet.

Til toppen