BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enkel overgang til Windows 7

Fellesskjøpet Agri skal bruke RES til å migrere 1600 brukere på to måneder.

7. feb. 2011 - 09:44

Felleskjøpet Agri som leverer driftsmidler til landbruket melder at de vil bruke to måneder på å oppgradere 1600 brukere fordelt på over 100 lokasjoner til Windows 7. Overgangen er styrt gjennom verktøyet Workspace Manager fra nederlandske RES Software.

Workspace Manager er en del av RES-pakken Dynamic Desktop Suite med flere verktøy for å innføre dynamiske arbeidsflater i en bedrift, samtidig med kostnadseffektive modeller for brukeradministrasjon. Verktøyene er lagt opp slik at man kan bygge videre på en oppdatering til Windows, og innføre dynamiske virtuelle arbeidsflater i neste trinn.

Ifølge gruppeleder for IT-drift i Agri, Frank Medhus-Dale, har man der brukt WorkSpace Manager i flere år for å håndtere Citrix-miljøet. Han mener det bidrar til økt sikkerhet, færre manuelle prosesser og bedre rutiner.

– Fordi vi har virtualisert brukerprofilene med RES Workspace Manager går alle migreringer enklere. Vi slipper mye scripting og vi kan raskere innføre- og enklere håndtere Windows 7 på tvers av våre brukergrupper, sier Medhus-Dale.

I inneværende kvartal tar Medhus-Dale sikte på å supplere prosjektet ved å virtualisere arbeidsflaten til rundt 100 brukere innen drift, utvikling og med behov for tunge fagapplikasjoner. Virtualiseringen skal skje med Citrix XenDesktop. Avhengig av erfaringen, vil en videre utrulling av virtuelle arbeidsflater vurderes.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.