Enkel SMS dreper Siemens-telefon

Med en enkel SMS kan hackere ta livet av to typer Siemens mobiltelefoner, bekrefter det tyske selskapet.

Med en enkel SMS kan hackere ta livet av to typer Siemens mobiltelefoner, bekrefter det tyske selskapet.

Etter hvert som mobiltelefonene får åpne operativsystemer, e-postklienter, web-lesere og alltid står på, stiger sikkerhetsrisikoen som PC-brukere har slitt med siden 80-tallet.

For meldinger og innhold som kommer frem til moderne mobiler behandles automatisk. Det dukker derfor dessverre opp stadig flere tilfeller av virus, hackertriks og ormer på mobiltelefoner. Dette er ekstra skummelt fordi mobiltelefoner kan ringe opp eller blokkere telefon-nummer og nettverk i større områder.

Et eksempel på denne trenden er problemene Siemens nå bekrefter med sine europeiske GSM-telefoner, nærmere bestemt serie 35 og 45. Sender du en SMS til telefonen som bare inneholder et ord fra telefonens språkmeny med hermetegn og stjerne foran og bak, for eksempel "*English", fryser telefonene helt.

Dette bekrefter Siemens-talsmann Jacob Rice overfor den amerikanske nyhetstjenesten Cnet.

En del hackertriks kan fryse en telefon eller endre innstillinger, noe som er mindre alvorlig. Men den nye feilen er katastrofal for Siemens. For 35-serie-telefonene kan ikke gjenopplives i det hele tatt. 45-serie-telefonene kan tilbakestilles, men det er en jobb som krever to minutters arbeid - åpenbart hvis du vet akkurat hva du skal gjøre, forteller Siemens.

Akkurat hvilken av Siemens sine telefoner dette rammer er litt uklart. Selskapet har både en S45, S45i, SL45i, SL45 og like mange modeller som heter noe med 35.

Siemens avviser påstander om at telefonene rammes av et denial-of-service-angrep slik noen påstår.

digi.no har foreløpig ikke lykkes i få en kommentar fra Siemens og få oppklart akkurat hvilke telefoner som kan rammes.

Til toppen