BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enkelt å bevise at Oracle-søksmålet er uriktig

Oracle er saksøkt for å ha villedet aksjonærene med falsk optimisme. - Rapporteringssystemet vårt gjør det enkelt å tilbakevise påstanden, mener Harald Løvvik i Oracle Norge.

14. mars 2001 - 14:08

Markedssjef Harald Løvvik i Oracle Norge mener at søksmål av den typen som nylig er rettet mot Oracle, rammer rutinemessig store amerikanske selskaper når disse kommer med resultatvarsel.


- Alle får slike søksmål, også Sun, Cisco og så videre. Advokatselskaper lanserer dem i håp om å få til forlik i stedet for lange rettssaker, og de krydres gjerne med så mye negativ PR som mulig. Derfor legger søksmålet mot Oracle vekt på at Larry Ellison har solgt aksjer, og at han burde ha kjent til den sviktende omsetningen. Det forklarer også hvorfor man trekker i tvil vår dokumentasjon på at vi har spart en milliard dollar på å ta vår egen medisin.

digitoday.no får bekreftet fra annet hold at Milberg Weiss Bershald Hynes & Lerach LLP, som står bak søksmålet, er spesialisert i søksmål på vegne av misnøyde aksjonærer i selskaper som sender ut resultatvarsler.

- Påstanden om at vi har spart en milliard dollar, bygger dels på direkte besparelser, dels på at vi har unngått kostnader vi ellers ville hatt. Vi har gått gjennom dokumentasjonen for dette med blant andre Harvard Business Review, og fått aksept på at besparelsen er reell.

Det springende punktet i søksmålet blir følgelig hvorvidt Larry Ellison solgte unna aksjer for ikke å bli rammet av et kursras han måtte vite ville komme.

- Jeg tror vår egen bokføring gjennom eBusiness Suite vil gjøre det mulig å motbevise dette på en enkel måte. Systemet genererer prognoser på grunnlag av salgstall fra time til time. Vi vil kunne dokumentere nøyaktig når salget sviktet slik at prognosene ble endret, og vi måtte ut med resultatvarslet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.