Enkelt å omgå nytt kopibeskyttelsessystem

Det nye kopibeskyttelsessystemet for CD-er BMG Arista har tatt bruk, skal være såre enkelt å omgå. Windows-brukerne kan ganske enkelt trykke ned Shift-tasten.

Det nye kopibeskyttelsessystemet for CD-er BMG Arista har tatt bruk, skal være såre enkelt å omgå. Windows-brukerne kan ganske enkelt trykke ned Shift-tasten.

BMGs plateselskap, Arista, annonserte i september at det har tatt i bruk et nytt system for å hindre piratkopiering av CD-plater. Foreløpig er det bare gitt ut ett album som tar i bruk teknologien, MediaMax CD3-programvaren fra SunnComm Technologies.

    Les også:

Denne uken publiserte Princeton-studenten John Halderman en rapport hvor han beskriver måter å omgå MediaMax CD3 på, ganske enkelt ved å trykke ned Shift-tasten på PC-en i det CD-en legges inn. Dette gjelder riktignok Windows-baserte PC-er. Benytter brukeren Mac, Linux eller andre plattformer fungerer ikke systemet overhodet, hevder Halderman.

Behovet for å trykke ned Shift-tasten i det CD-en puttes inn i Windows-PC-er er knyttet til Windows' funksjon som automatisk spiller av innhold på CD-er når de legges i CD-ROM-stasjonen. Det er riktignok fullt mulig å skru av denne funksjonaliteten, mens et trykk på Shift-tasten bare midlertidig kobler ut denne funksjonaliteten.

Hvis CD-ene med MediaMax CD3-programvaren starter opp automatisk, vil programvaren installeres på PC-en. Men selv om dette har skjedd, er det ifølge Halderman mulig å deaktivere driverne som er blitt installert fra Kontrollpanel i Windows.

Uten programvaren installert eller aktiv, skal det være mulig å kopiere musikken på CD-en på vanlig måte.

En talsmann for BMG, Nathaniel Brown, sier til Reuters at selskapet har vært klar fullt over dette, og at selskapet har sett på løsningen som en "fartsdemper" for å hindre massekopiering av platen. Da platen ble lansert skal BMG ifølge Reuters ha framstilt løsningen som et gjennombrudd i industriens innsatts for å hindre piratkopiering av musikk.

Til toppen