UTVIKLING

Enkelt grensesnitt mot flydata

Utvikler gir bort PHP-skript som utnytter Avinors XML-frislipp.

8. juli 2009 - 09:00

Frislipp av strukturert informasjon gir grobunn for nye og spennende nettjenester.

Det har vi sett ved en rekke anledninger, som da Meterologisk Institutt for et par år siden valgte å dele værdata eller Trafikanten som senere gjorde det samme med ruteinformasjon.

Fredag i forrige uke skrev digi.no at norske luftfartsmyndigheter nå tilbyr sine flydata gjennom Avinor. Kun få dager senere fikk vi melding fra en utvikler som har laget et skript som utnytter dette.

- Vi har lansert et PHP-skript som parser flydataene fra Avinor, skriver utvikler Flamur Mavraj fra selskapet Oxodesign.

Selskapet har skrevet en klasse som ganske enkelt parser XML-rådata fra norsk luftfart, komplett med flyplasser, rutenummer, flyselskap, tider for ankomst og avgang og lignende.

Skriptet henter XML-dataene og presenterer dem på en enkel måte. Både programkoden og tilhørende dokumentasjon er fritt tilgjengelig fra denne nettsiden.

På nettsidene presenteres det hele på en ryddig og fin måte, komplett med forklaring og en enkel demonstrasjon. Koden kan lett benyttes av alle som har et snev av erfaring med PHP.

Oxodesign opplyser at koden er helt gratis og utgis uten noen restriksjoner, men anbefaler alle som vil bruke dette om å lese vilkårene for bruk av rådata fra Avinor.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.