Enklere å bygge småprogrammer for Opera

Utviklere kan nå teste et Opera-verktøy som åpner for utvikling av plattformuavhengige widgets.

Enklere å bygge småprogrammer for Opera

Utviklere kan nå teste et Opera-verktøy som åpner for utvikling av plattformuavhengige widgets.

En av nyhetene da Opera Software lanserte den niende versjonen av nettleseren Opera, var støtte for widgets, små webapplikasjoner som kan kjøres på utsiden av selve Opera-vinduet.

    Les også:

I dag kunngjorde selskapets at det har sluppet en betautgave av et utviklersett, Opera Widgets SDK, som skal gjøre det mulig for webutviklere å lage webapplikasjoner for enhver enhet.

Utviklersettet er basert på åpne W3C-kontrollerte standarder som HTML, CSS og mediespørring, samt JavaScript og Ajax-baserte metoder. Det inkluderer en emulator, biblioteker, dokumentasjon og debuggeren Opera Dragonfly.

Emulatoren skal demonstrere hvordan en widget vil se ut og fungere på tvers av enheter som TV-er, PC-er og mobile enheter.

Opera Software trekker ofte fram uttrykket "One Web". Med dette mener selskapet at weben og opplevelsen av denne skal være den samme, uavhengig av hva slags enhet eller programvare man benyttes.

- One Web gir ytterligere mening med støtten for et SDK til å utvikle fullskala webapplikasjoner på samme tid for ethvert utvalg av enheter, sier Christen Krogh, utviklingssjef i Opera Software, i en pressemelding.

Allerede finnes det over 1200 ulike widgets i Operas Widgets-samling. Dette inkluderer spill og verktøy som kan vise nyhetsfeeder, reisedata eller værmeldinger, samt verktøy for utviklere.

SDK-et skal gjøre det enklere å lage widgets mer varierende kompleksitet, som kan altså skal kunne kjøres på tvers av ulike enheter.

Det er ikke klart når den endelige utgaven av SDK-et vil komme, men det støttes av Opera 9.5 som også er på betastadiet.

Mer informasjon om SDK-et finnes på denne siden, hvor betautgaven også er tilgjengelig for nedlasting.

    Les også:

Til toppen