BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enklere å kjøre Docker på pc-en

Nye verktøy kan testes for Windows og Mac.

VMware skal samarbeide med blant annet Docker om applikasjonskontainere, som både er et alternativ og et supplement til virtuelle maskiner.
VMware skal samarbeide med blant annet Docker om applikasjonskontainere, som både er et alternativ og et supplement til virtuelle maskiner. Bilde: Docker
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. mars 2016 - 07:55

Docker skal gjøre det enklere for blant annet utviklere å kjøre selskapets Linux-orienterte konteinerteknologi på sin egen Mac eller Windows-baserte pc. I dag kan man gjøre dette ved hjelp av Docker Toolbox, men dette er en lite effektiv løsning som bruker VirtualBox som hypervisor i stedet for å utnytte mer integrert funksjonalitet i de underliggende operativsystemene.

Docker for Mac og Docker for Windows er de to kommende produktene som skal forenkle installasjonen av Docker og gjøre hele oppsettet raskere og mer pålitelig. I forrige uke ble disse produktene gjort tilgjengelige i betautgaver med begrenset tilgjengelighet.

Nærmere vertssystemet

I disse produktene kjøres Docker-motoren på toppen av Alpine Linux-distribusjonen. I OS X kjøres denne Linux-distribusjonen på en xhive-basert virtuell maskin, mens den kjøres på en HyperV-VM i Windows.

Både Docker for Mac og Docker for Windows skal opptre og se ut som andre Mac- og Windows-applikasjoner. De skal også ha funksjonalitet for automatisk oppdatering.

Det loves at ytelsen og stabiliteten skal bli bedre enn med dagens mer kompliserte løsning. Dessuten loves det langt bedre «volume-mounting» for kode og data. Monterte filområder vil automatisk varsle Docker om at filer har blitt endret, slik at endringene automatisk blir reflektert i de kjørende konteinerne.

Det fortelles mer om disse fordelene i videoen nedenfor, hvor både Docker for Mac og Docker for Windows blir demonstrert.

Det understrekes at det dreier seg om betaversjoner som garantert inneholder feil. Selv om begge er delvis basert på samme kodebase, skal Mac-utgaven være mer moden.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.