Enklere å lage tjenester for Garmin GPS

Garmin ønsker at flere skal lage tjenester som gir merverdi til brukerne av selskapets GPS-utstyr.

Enklere å lage tjenester for Garmin GPS

Garmin, en av de største leverandørene av navigasjonsutstyr, annonserte denne uken at selskapet har åpnet et nytt nettsted for programvareutviklere og innholdsleverandører som ønsker å gjøre sine nettsteder, applikasjoner eller innholdsdata kompatibelt med navigasjonssystemer fra Garmin.

Det nye nettstedet, Garmin Developer, tilbyr både fritt tilgjengelige og lisensierte ressurser fra selskapet. Ressursene er delt inn i fire kategorier, enhetskommunikasjon, webtjenester, tjenester for smarttelefoner og PDA-er, samt lokaliseringsbaserte tjenester.

Garmin Communicator Plugin API er et nettlesertillegg og støttekode i JavaScript som lar utviklere overføre lokaliseringsdata, slik som landemerker, rutelogger, kart og interessepunkter (POI) mellom et nettsted og Garmin-enheter. Allerede har nettsteder som MotionBased.com og Geocaching.com tatt i bruk dette nettlesertillegg. Tillegget er foreløpig tilgjengelig for Internet Explorer og Firefox på Windows, mens en Mac-versjon for Firefox og Safari er under utvikling.

Content Toolkit er en samling verktøy som skal gjøre det mulig for utviklere å samle egne interessepunkter for GPS-enhetene. Garmin mener utviklere kan markedsføre dette innholdet og skape et helt nytt økosystem for kunder som ønsker å utvide funksjonaliteten til sin GPS-enhet. Eksempler på interessepunkter som sjelden tilbys i dag. er gratis WLAN-soner, overvåkingskameraer og historiske steder.

PeerPoint Messaging System skal gjøre det mulig for utviklere å få tilgang til Garmins SMS-meldingsformat for lokalisering og sende nøyaktig informasjon om lengde- og breddegrad til telefoner som kjører Garmins Mobile XT-programvare. Garmin forventer at SMS-grensesnittet som nå er offentliggjort, vil bli etterspurt i forbindelse med lokaliseringsbaserte nettsteder, flåtestyringssystemer og andre applikasjoner som har behov for integrert mulighet for fjernutsending av destinasjoner og navigasjon.

Garmin Mobile Smartphone SDKs skal forsyne applikasjoner som kjøres på enheter med Windows Mobile eller Palm OS med GPS-informasjon, interaktive kart, samt ruteopplysninger, inkludert trafikkmeldinger i sanntid.

Garmin Location-Based Services (LBS) Toolkit skal gjøre det mulig for utviklere å tilby lokaliseringsbaserte tjenester til Java-baserte mobilapplikasjoner. Verktøysettet samler støtte for Garmins navigasjons-API, lokal søk, tjenester for sanntidslevering av innhold og annonser i én plattform.

Garmin Fleet Management Interface gjør det mulig å bruke Garmin-enheter i blant annet StreetPilot-, nüvi- og zûmo-seriene i forbindelse med blant annet flåtehåndtering, meldingsformidling og ekspedisjon ved å ta i bruk tredjeparts sensor- og kommunikasjonsenheter. Dermed skal bedrifter kunne overvåke både vanlig informasjon som kjøretøyers posisjon, fart og kjøreretning, kjørelengde og tidsforbruk, men også slik som drivstoffmengde, dødtid, antall stopp, temperaturen til lasten, og tilstanden til batteri og termostater. Grensesnittet åpner også for å lage tjenester for kommunikasjon med tekstmeldinger eller umiddelbar omruting til en ny destinasjon.

Den siste ressursen som vil bli gjort tilgjengelig, er MotionBased Web Services API. Denne skal gi webutviklere enkel tilgang til å lagre, manipulere og vise GPS-data fra Garmin-enheter. Et eksempel på en tjeneste som allerede gjør dette, er MotionBased.com, et nettsted for idrettsutøvere som vil loggføre sine egne aktiviteter. Dette API-et blir først tilgjengelig for testing i løpet av sommeren.

Les mer om: