FORBRUKERTEKNOLOGI

Enklere å lage widgets for Opera

Opera Software har opprettet en tjeneste hvor brukerne kan lage miniprogrammer til Opera 9 på sekunder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juli 2006 - 08:14

Opera Software lanserte tidligere i sommer nettleseren Opera 9. Blant den nye funksjonaliteten er støtte for widgets, en type miniprogrammer som stort sett er laget ved hjelp av HTML, Java-script og CSS. Selv om miniprogrammer av typen widgets sjelden er veldig avanserte, kan det likevel ta timer for en uerfaren programmerer å sette sammen en enkel widget.

- Mange av våre brukere ønsket å lage sine egne widgets, men ønsket ikke å bruke timer på å lære hvordan de skal kodes, sier Håkon Wium Lie, teknisk sjef i Opera Software, i en pressemelding.

- Så vi lagde en tjeneste som gjør det hele for dem. Det er den enkleste måten å få all moroa med widgets uten alt brydderiet.

Tjenesten Wium Lie snakker om, kalles Opera Widgetize!. Her kan Opera-brukere foreløpig lage en enkel widget basert på en RSS- eller Atom-feed fra en blog eller nettsted etter eget ønske. Flere andre typer widgets loves om kort tid.

Brukerne kan velge mellom et drøyt dusin forskjellige skin og får tilbake HTML-kode som kan settes rett inn i koden til en webside eller i en blogg. Selve widgeten lagres hos Opera Software. Det hele er gjort med noen museklikk.

Selv om tjenesten skal kunne fungere sammen med alle nettsteder som tilbyr feeder, er Opera Widgetize! blitt optimalisert for noen av de mest populære, sosial nettstedene. Dette inkluderer Yahoo! 360, Blogger, LiveJournal, Xanga, MSN Spaces, Wordpress og Operas egen My Opera.

Ved å klikke på knappen nedenfor, kan du legge til en widget basert på digi.nos RSS-feed i Opera 9.

Widgetize!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.