Enklere å pakke programvare til Linux

Novell utvider tilbudet som gjør det enklere å distribuere programvare til flere ulike Linux-distribusjoner.

Enklere å pakke programvare til Linux

Novell utvider tilbudet som gjør det enklere å distribuere programvare til flere ulike Linux-distribusjoner.

Det at det finnes en mengde ulike Linux-distribusjoner og flere ulike pakkesystemer for distribusjon av ferdigkompilert programvare, gjør det vanskeligere å tilby programvare til hele Linux-miljøet enn det som er ideelt.

Dette fører til at mye programvare ikke tilbys ferdigpakket til alle de vanlige distribusjonene.

Novell har tidligere lansert et rammeverk, openSuse Build Service, for som tilbyr en infrastruktor til programvareleverandører til enklere å opprette og kompilere pakker til flere Linux-distribusjoner. Tidligere kunne rammeverket brukes til å bygge pakker til blant annet openSuse, Fedora, Ubuntu, Mandriva, Suse Linux Enterprise og Debian. I går kunngjorde Novell at også Red Hat Enterprise Linux og CentOS har kommet med.

- Som navnet antyder, er openSuse-prosjektet engasjert i valgmuligheter, det motsatte av å ekskludere innovasjon bare fordi det opprinnelig kanskje stammer fra et annet prosjekt, sier Michael Löffler, produktsjef for openSuse i Novell, i en pressemelding.

- Ved å legge til støtte for å bygge pakker for CentOS og Red Hat Enterprise Linux, gjør openSUSE Build Service det enda enklere å bygge pakker på tvers av flere Linux-distribusjoner. Det bidrar videre til at innovative ideer kan spres raskt gjennom fellesskapet for fri og åpen kildekodebasert programvare, sier Löffler.

openSuse Build Service, som tilbys på openSUSE.org-nettstedet, har nå mer enn 50.000 registrerte medlemmer.

Til toppen