Enklere å reise trådløst

Et flerårig samarbeid mellom Intel og iPass skal gjøre det enklere og sikrere for reisende å bruke IP-soner.

Et flerårig samarbeid mellom Intel og iPass skal gjøre det enklere og sikrere for reisende å bruke IP-soner.

iPass Inc tilbyr sine abonnenter enkel tilgang til Internett uansett hvor deres reiser fører dem, og inngår i den forbindelse avtaler med et stort antall tele- og IP-soneoperatører verden over. iPass har Intel på eiersiden, og konkurrerer med blant andre GRIC (tilbudt i Norge gjennom MultiNet AS) og T-Mobile.

iPass har satt i gang et omfattende program for å gjøre sine tjenester så sikre og så enkle i bruk som mulig. Det innebærer et blant annet et sertifiseringsprogram for IP-soner, som skal sikre at ikke bare oppkoplingen går greitt gjennom iPass-klienten, men også at IP-sonen håndterer personlige brannmurer og VPN-programvare på korrekt vis.

Samarbeidet med Intel skal sørge for at maskinvaren på klientsiden, i første omgang den kommende Banias-prosessoren for bærbare PC-er, med redusert strømforbruk og innebygget trådløs kommunikasjon etter Ethernet-standardene 802.11, svarer til iPass-spesifisert sikkerhet og brukervennlighet. iPass er i ferd med å ferdigstille en ny klient, og det er om å gjøre å garantere samspillet med Banias-prosessoren.

Fra Intels side kan avtalen med iPass betraktes som et av mange initiativ for å fremme trådløs bredbånd i sin alminnelighet og IP-soner i særdeleshet. For ti dager siden ble det for eksempel kjent at Intel har gått sammen med IBM og AT&T for å danne et nytt selskap, Cometa Networks, som skal bygge flere tusen IP-soner i USAs 50 største byer.

Les også

Til toppen