Enklere å velge prosessor fra Intel

Nytt stjernesystem forteller om ytelsen.

Enklere å velge prosessor fra Intel

Nytt stjernesystem forteller om ytelsen.

Intel har innledet april med å bytte ut logoene til prosessorproduktene og å innføre en enkel oversikt hvor produktene rangeres etter ytelse og bruksområde.

Rangeringen er delt i to deler, med prosessorer for henholdsvis stasjonære og bærbare pc-er. Innenfor disse to delene er prosessorproduktene gitt et antall stjerner, basert på ytelsen. De svakeste prosessorseriene, Celeron, er gitt én stjerne, mens de kraftigste, blant annet Core i7-familien, er gitt fem stjerner.

En slik oversikt er nyttig, for den gir i alle fall i grove trekk en oversikt over prosessorutvalget til Intel. Med flere kjerner, varierende størrelse på cacheminnet, ulike arkitekturer og prosessteknologier er det langt vanskeligere å velge enn prosessor i dag enn det var da Intel bare tilbød Pentium og billigutgaven Celeron. Da var det gjerne nok å se på klokkehastigheten for å vite om en prosessor var kraftigere enn en annen.

Intels rangering finnes på denne siden. Den er først og fremst rettet mot forbrukere.

Utsnitt av Intels stjernebaserte prosessorrangering.
Utsnitt av Intels stjernebaserte prosessorrangering.

Prosessorkunder som er interessert i å vurdere Intels prosessorer mot prosessorer fra AMD, får selvfølgelig liten hjelp til dette fra Intel. Omfattende, men noe aldrende sammenligninger på tvers av leverandører, finnes derimot på denne siden.

Til toppen