UTVIKLING

Enklere Android-testing med ny tjeneste

Få applikasjonen testet på en rekke enheter på en gang.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juni 2011 - 10:56

Enheter basert på Android finnes i en rekke varianter, med ulik skjermstørrelse og -oppløsning, samt forskjellig antall knapper, minnekapasitet, regnekraft og mye annet. Dette kan føre til at applikasjoner ikke fungerer optimalt på alle enheter. For å oppdage slike problemer, må utviklerne teste applikasjonene på mange ulike Android-enheter.

For et stort selskapet med mye ressurser, er dette kanskje overkommelig. Det er verre for hobbyutviklerne og mindre selskaper. Ofte vil applikasjonene deres bare være testet på noen få enheter, og deretter man avhenge av tilbakemeldinger fra brukerne for å oppdage problemer på andre enheter.

Det danske selskapet LessPainful lanserte nylig en tjeneste med samme navn. Den skal gjøre testingen av Android-applikasjoner på tvers av mange enheter enklere å håndtere. Brukerne av tjenesten kan laste opp sine applikasjoner sammen med testskript skrevet i språket Cucumber. Testen utføres automatisk og resultatet kommer umiddelbart etter kjøringen.

Applikasjonen vil da kjøres samtidig på 13 ulike Android-enheter, et antall som ifølge Version2 vil økes etter hvert. Systemet som benyttes på serversiden kan i prinsippet kjøre tester på 310 forskjellige mobiler samtidig.

– Vi har ikke så mange ennå, men vi har mange av som finnes i Danmark, hvor vi dekker cirka 80-90 prosent av Android-mobilmarkedet, sier Jonas Maturana, programvareutvikler i LessPainful, til Version2.

LessPainful-tjenesten kan prøves gratis med inntil to enheter. Utover det betaler man for antallet minutter som tjenesten brukes per måned, fra 40 dollar for hundre minutter testkjøring.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.