Enklere flytting fra Notes til Google Apps

Gjør stadig nye grep for å ta bedriftskunder fra IBM og Microsoft.

Enklere flytting fra Notes til Google Apps

Gjør stadig nye grep for å ta bedriftskunder fra IBM og Microsoft.

I juni kom Google med Google Apps Sync for Microsoft Outlook, en løsning som gjør det enklere å synkronisere innhold mellom Microsoft Outlook og Google Apps. Den er først og fremst rettet mot brukere av Google Apps som foretrekker å bruke Outlook som klient, selv om de har kvittet seg med Exchange på serversiden.

I forrige uke kom Google med Google Apps Migration for Lotus Notes, en Notes-database for flytting av e-post, kalenderoppføringer og kontakter fra Lotus Notes over til Google Apps.

Hele prosessen skal kunne administreres fra sentralt hold, uten at brukeren må involveres. Løsningen skal gjøre det mulig for Notes-brukerne å jobbe som normalt under flyttingen. Etter flyttingen vil Gmail åpne Notes-lenker i Lotus Notes.

Google Apps Migration for Lotus Notes krever at kunden abonnerer på Premier eller Education-utgaven av Google Apps, men verktøyet kan lastes ned fra denne siden.

Verktøyet krever at Domino-serveren har versjonsnummer 6.0.2 eller høyere og at den kjøres på Windows 2000 eller nyere. Selve e-postfilene kan derimot ligge på alle operativsystemer som støtter Lotus Notes.

Ifølge Google skal konsulentselskapet CapGemini allerede ha brukt Google Apps Migration for Lotus Notes til å flytte 30 000 brukere hos en kunde fra Lotus Notes og Domino til Google Apps.

    Les også:

Til toppen