Enklere for bedrifter å få skreddersydd Firefox

Nå skal Firefox gjøres mer bedriftsvennlig.

Enklere for bedrifter å få skreddersydd Firefox

Nå skal Firefox gjøres mer bedriftsvennlig.

Mozilla planlegger å etablere et nytt program som stiftelsen kaller «Build Your Own Browser». Ordningen vil være rettet mot bedrifter som ønsker å spesialtilpasse utvalgte egenskaper ved Firefox til egne behov. Dette forteller Mike Beltzner, Firefox-direktør i Mozilla, til IDG News.

Ifølge Beltzner vil den nye ordningen komme på plass ikke lenge etter at Firefox 3.5 er lansert, noe som ventes å skje i løpet av sommeren. Bedrifter vil da kunne ta i bruk en spesiell webapplikasjon som Mozilla skal tilby for å spesifisere visse tilpasninger i nettleseren. Dette kan for eksempel være et ferdig sett med bokmerker.

Bedriftene kan også tilpasse utseende på Firefox gjennom Personas-teknologien, som allerede er tilgjengelig.

- Så snart den skreddersydde nettleseren er utviklet, vil programvaren sendes til selskapet sammen med et installasjonsprogram som gjør det mulig å installere nettleseren på tvers av alle pc-ene i bedriften, forklarer Beltzner.

Per i dag er det stort sett bare Microsofts Internet Explorer som er tilpasset sentral utrulling og rettighetsstyring i Windows-baserte bedriftsnettverk.

- Hvis Mozilla ikke bare åpner for visse tilpasninger til utviklere og IT-arbeidere, men også gir bedre kontroll og administrasjonsmuligheter for Firefox-nettleseren, vil det helt klart få bedrifter til å vurdere den på nytt som den foretrukne nettleseren, sier Sheri McLeish, analytiker i Forrester Research, til IDG News.

Siden Firefox er åpen kildekodebasert, har det hele tiden vært mulig for interesserte å utstyre den med de ønskede egenskapene, men dette har i alle fall til nå vært for upraktisk til at mulighetene i noen særlig grad har blitt utnyttet.

Mozilla har utgitt noe informasjon om prosjektet på denne siden.

    Les også:

Til toppen