BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enklere for brukerne å forlate Google Docs

Googles Data Liberation Front sørger for ny funksjonalitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. okt. 2009 - 07:39

Google kunngjorde i dag at selskapet har kommet med en ny funksjon i Google Docs som gjør det enklere for brukerne å ta med seg alle dokumentene og flytte dem til en annen tjeneste eller egen harddisk.

Funksjonen, som kalles «Zip and Download», gjør det mulig for brukerne å laste ned flere eller alle dokumentene brukerne måtte ha i Google Docs, bare ved å klikke på en knapp. Da blir man tilbudt en zip-fil som inneholder alle de ønskede dokumentene. Det skal også være mulig å gruppere dokumenter for nedlasting i formatet man ønsker. Tidligere har man måttet laste ned ett og ett dokument.

Googles Data Liberation Front, en liten gruppe teknikere i selskapet som jobber med å gjøre det enkelt for brukerne å overføre personlige data inn og ut av Googles tjenester, ble offentliggjort i september. Zip and Download-tjenesten er et resultat av et samarbeid mellom denne gruppen og teknikere som har ansvar for Google Docs.

Zip and Download er tilgjengelig gjennom eksportvalget på «Flere handlinger»-menyen dersom man velger å eksportere flere dokumenter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.