Enklere gjenbruk av XML-dokumenter

W3C annonserte mandag en ny spesifikasjon, som skal gjøre det enklere å slå sammen XML-dokumenter.

W3C annonserte mandag en ny spesifikasjon, som skal gjøre det enklere å slå sammen XML-dokumenter.

For å støtte modulbasert innhold, har mange programmeringsspråk støtte for å inkludering av ekstern kode, for eksempel lagret i andre filer. Dette åpner for større grad av gjenbruk av koden. Oppmerkingsspråk, som XML, mangler denne funksjonaliteten.

W3C har derfor kommet med en ny spesifikasjon, XInclude 1.0, som er en ny generisk mekanisme for å slå sammen XML-dokumenter. I dag skal dette bare kunne gjøres gjennom relativt besværlig omveier.

- For de fleste brukerne, vil XInclude gjøre det enklere å komponere innhold som støtter gjenbruk av informasjon. Slik gjenbruk bidrar direkte til de grunnleggende faktorene: billigere og mer nøyaktige resultater til rett tid, sier Paul Gross, viseformann i XML Core Working Group, som står bak XInclude, i en pressemelding.

XInclude 1.0 kan brukes i miljøet uten DTD-støtte (Document Type Definition), noe som er blitt mer vanlig etter at XML Schema ble anerkjent. I motsetning til mekanismen som benyttes i DTD-ene, gir XInclude innholdsforfatteren en reservemekanisme i tilfeller hvor eksterne dokumenter ikke kan hentes, uavhengig av årsaken. XInclude tillater en applikasjon å ta i bruk syntaksen i eksisterende elementer, attributter og URI-referanser i XML. XInclude skal også gi forfatteren lov til å velge hvordan andre XML-dokumenter skal inkluderes det nye, sammensatte innholdet - enten som oppmerkingsspråk eller tekst.

XInclude krevere heller ingen deklarasjoner av XML-entiteter, noe som var nødvendig i den eldre metoden hvor DTD-er ble benyttet.

XInclude 1.0 utnytter XML Information Set (Infoset) og kan slå slike informasjonssett sammen. Derfor kan metoden benyttes sammen med enhver utgave av XML, i tillegg til andre, eksisterende XML-relaterte spesifikasjoner, slik som XML-komponentene XML Schema og XSLT, og XML-applikasjoner som Scalable Vector Graphics (SVG) og VoiceXML 2.0-spesifikasjonene. XInclude 1.0 utnytter også XPointer Framework og kan brukes for å inkludere underressurser, for eksempel deler av XML-dokumenter, som er identifisert av en separat xpointer-attributt.

Til toppen