Enklere hjemmenettverk, også i Norge

Du har allerede et ferdig nettverk i leiligheten eller huset ditt. Nå kommer utstyret som sender data over strømnettet - også her i Norge.

Powerline kalles teknologien som legger på et signal på strømnettet, enten inn til huset eller internt i huset. Teknologien er i bred bruk i USA og land som Tyskland, men her i Norge er reglene noen uklare.

Les også

Helge Gallefoss, til daglig leder av Internett-leverandøren Workzone, har likevel som en av de første valgt å starte med import av utstyr tilpasset til norske 220-volts-nett.


- Corinex-utstyret tilfredstiller kravene til FCC og i Tyskland selges det store mengder slikt utstyr, det er bare ikke vedtatt noen offisiell standard i EU ennå og derfor mangler det også norske regler, sier Gallefoss til digi.no.

Adapterne, som enten kommer som løse bokser, PCI-kort eller PC-Card, kobles rett i stikkontakten og fungerer som vanlige Ethernet-kort. Utstyret gir en hastighet på 14 MBit i sekundet. Boksene, som du altså trenger minst to av, koster 990 kroner stykket og vil bli solgt blant annet på Yatack.no.
Her kan du lese mer om Corinex-produktene

Til toppen