BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enklere koordinering av elektroniske transaksjoner

Sun og flere partnere ventes mandag å annonsere et forslag til en webtjenestespesifikasjon for å koordinere elektroniske transaksjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juli 2003 - 08:16

Ifølge News.com ventes Sun i samarbeid med blant annet Fujitsu Software å annonsere at selskapene i løpet av noen uker vil sende inn en søknad til enten World Wide Web Consortium (W3C) eller Organization for the Advancement of Structured Information Standards (OASIS), for å få godkjent spesifikasjonen for det som selskapene kaller Web Services Composite Applications Framework (WS-CAF).

    Les også:

WS-CAF er et forslag til en mekanisme for å koordinere elektroniske transaksjoner på tvers av mange maskiner i forretningsprosesser med flere trinn. Forfatterne av spesifikasjonen håper ifølge News.com at forenklet samspill mellom webtjenester vil tillate selskaper raskere å sette opp webtjenestebaserte forretningsapplikasjoner.

WS-CAF-spesifikasjonen innebærer en forhåndsarrangert måte å konfigurere systemer på, slik at webtjenesteapplikasjonene fra ulike tilbydere kan dele viktig transaksjonsinformasjon.

Når en kunde for eksempel bestiller en ferie på Internett, vil et WS-CAF-basert administrasjonsverktøy kunne koordinere bestillingene ved tre ulike nettsteder for reise, hotell og leiebil samtidig.

Det finnes allerede metoder for å dele transaksjonsinformasjon mellom ulike maskiner, men Sun og selskapets partnere ønsker med WS-CAF å forbedre samspillet ved å standardisere hvordan dette kan gjøres.

Det er dog verdt å legge merke til at IT-gigantene Microsoft og IBM, som begge har vært dominerende aktører i forbindelse med standardiseringen av webtjenester, ikke har ønsket å være med på samarbeidet om WS-CAF.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.