Enklere Linux-migrering til Azure

Microsoft tester nytt nettsky-verktøy.

Enklere Linux-migrering til Azure
Linux-andelen er allerede ganske høy, noe som fikk Microsoft-sjef Satya Nadella til å si at Microsoft elsker Linux. Men selskapet vil gjerne at enda flere brukere av Linux benytter selskapets nettsky. Bilde: Microsofts livesending

ZDNet siterte i går et nytt blogginnlegg fra Microsoft hvor det opplyses at selskapet har inkludert støtte for migrering av fysiske og virtuelle Linux-maskiner til Azure med verktøyet Migration Accelerator, som til nå bare har støttet flytting av Windows-baserte maskiner. Verktøyet er dog bare tilgjengelig i en begrenset testutgave.

Det er dog noen begrensninger ved løsningen.

For det første er et bare Linux-distribusjonene CentOS og Oracle OS 6.4 og 6.5 som støttes. Begge er basert på Red Hat Enterprise Linux med samme versjonsnummer.

Dessuten støttes det kun installasjoner med én systemdisk. Installasjoner hvor volumgrupper er spredt utover flere disker, støttes ikke av Azure. Det er kun filsystemene ext3 og ext4 som støttes.

Ifølge ZDNet er Azure Migration Accelerator basert på teknologi Microsoft fikk tilgang til gjennom oppkjøpet av selskapet InMage i fjor sommer.

    Les også: