KORTNYTT

Enklere miljørapportering med IT-verktøy

DNV Software har lansert et internett-basert verktøy for miljøovervåkning og -rapportering.

26. mai 2004 - 11:29

Løsningen gjør det enklere å oppfylle rapporteringskravene i den nye Miljøinformasjonsloven som trådte i kraft 1. januar i år.

Environmental Performance System (EPS) leveres som en ASP-løsning der DNV Software er ansvarlig for drift, vedlikehold og support. Kundene logger seg på via Internett og har tilgang til systemet uavhengig av tid og sted.

I praksis betyr dette at ressursbruk kan løpende registreres der forbruket skjer, slik at samlet og tidsriktig informasjon om miljøpåvirkning til enhver tid er tilgjengelig.

EPS gir muligheter til å analysere sammenhenger mellom økonomi, teknologi og miljø. Løsningen støtter initiativet Trippel Bunnlinje - 3BL, der miljømessige og sosiale indikatorer måles og rapporteres sammen med finansielle prestasjoner i selskapers virksomhetsrapportering. DNV Software har utviklet løsningen med tanke på integrasjon i en helhetlig 3BL-løsning der EPS representerer én av tre moduler.

EPS er utviklet i samarbeid med NSB og løsningen har en viktig rolle i transportkonsernets løpende miljøstyring. For regnskapsåret 2002 ble NSB tildelt prisen for beste norske miljørapport i klassen for store virksomheter.

EPS-løsningen slik den leveres fra DNV Software inkluderer miljøindikatorer som støtter internasjonale standardiseringsorganer som GRI og kan være en naturlig videreføring etter innføring av et styringssystem som f eks ISO 14001. For hvert enkelt selskap leveres individuelle oppsett av databasen med definisjoner og tilpasning av indikatorer etter behov. Miljøfaglige formler og regnestykker er inkludert og verifisert av DNV.

Løsningen er bygget på Microsoft. Net-teknologi som er Microsofts nye verktøy for utvikling av web-applikasjoner. Rapportene presenteres i Microsoft Office-verktøy som Word, Excel og HTML, og utnytter dermed standard fleksibilitet og funksjonalitet i disse applikasjonene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.