Enklere oppdatering av Windows 98

Mange har beklaget seg over Microsofts noe upraktiske løsning for å oppdatere Windows 98. Men er ikke Microsoft gode nok, er det alltids noen andre som tilbyr bedre løsninger.

Mange har beklaget seg over Microsofts noe upraktiske løsning for å oppdatere Windows 98. Men er ikke Microsoft gode nok, er det alltids noen andre som tilbyr bedre løsninger.

Mange Windows 98-brukere er misfornøyde med Microsofts løsning for oppdatering av operativsystemet. Selskapet legger stadig ut utvidelser og feilfikser på sitt Windows 98 Update-nettsted, men måten dette tilbys på, oppfattes av mange som svært lite fleksibel.

For det første kan du ikke bruke noen annen nettleser enn Internet Explorer for å utføre oppdateringen. For det andre er du avhengig av å sitte på en maskin med Windows 98 installert for å få lastet ned filene, og for det tredje må du laste ned filene på nytt for hver eneste maskin du ønsker å oppdatere.

Det første ankepunktet er kanskje det minst plagsomme, alle som har Windows 98 har muligheten til å åpne Internet Explorer. Men så lenge filene faktisk tilbys over weben, burde man kunne bruke enhver nettleser. Riktignok ville ikke oppdateringen gå like automatisk med for eksempel Opera som den gjør med Internet Explorer, siden denne operasjonen er avhengig av ActiveX som kun støttes av Microsoft sin nettleser. Men de aller fleste er i stand til å starte én eller flere eksekvérbare filer på egenhånd, så noe stort problem er ikke dette.

Det neste ankepunktet virker kanskje ikke så viktig, men faktum er at mange som bruker Windows 98 hjemme, benytter et annet operativsystem på jobben eller på skolen. De samme stedene har også gjerne raskere Internett-tilknytning enn de brukeren har hjemme. Dermed vil brukeren kunne spare både tid og penger ved å laste ned oppdateringene på jobben eller skolen, for deretter ta med seg filene hjem ved hjelp av disketter eller andre lagringsmedier.

Det siste ankepunktet er nok også det viktigste. Mange Windows 98-brukere bruker operativsystemet på mer enn én maskin. Mange bedrifter har også et betydelig antall Windows 98-baserte PC-er. Skal man oppdatere et stort antall slike maskiner, gjerne over en vanlig ISDN-tilknytning, sier det seg selv at dette kan bli en langvarig prosess. Hadde man derimot kunnet laste ned alle filene en gang for alle, for å legge dem på en felles harddisk, ville betydelig mengder båndbredde, ventetid og kanskje også penger bli spart.

Derfor har flere nettsteder nå begynt å tilby de enkelte oppdateringsfilene for nedlasting på vanlig måte. I spalten til høyre finner du en peker til to av oppdateringsnettstedene vi har kommet over.

Til toppen