Enklere tilkobling til FireWire

Lucent Technologies lanserer brikkeløsning for oppgradering av IDE/ATA-standarden til Firewire/IEEE1394.

Lucent Technologies lanserer brikkeløsning for oppgradering av IDE/ATA-standarden til Firewire/IEEE1394.

Lucent Technologies har annonsert en ny brikke som vil gjøre det enklere for produsenter av lagringsenheter, slik som harddisker og CD-ROM-spillere, å tilpasse nåværende produkter til den kommende høyhastighets FireWire-standarden, også kjent som IEEE1394.

FireWire/IEEE1394-teknologien tilbyr høyhastighetstilkobling mellom PC-er og perifert datautstyr. Hittil har FireWire først og fremst blitt sett på som en overføringsteknologi av data for produktgrupper som digitale videokamera og videospillere. Men Lucent håper at deres brikke også vil stimulere produsenter av lagringsenheter til å adoptere teknologien.

Luncentes "Instant 1394 ATA", som brikken heter, er en enkel, høy-ytelsesbrikke som kan bygges inn i lagringsenheter for å tilby de nødvendige kretsene for IEEE1394-kompabilitet. Ved å integrere flere, tidligere diskrete komponenter inn i en enkel prosessor, støtter den overføringsrater opptil 33 MB/sek. Dette gjør 1394-brikken rask nok til å håndtere fullbevegelses-video og andre båndbreddekrevende datatyper.

- Instant 1394 ATA er en komplett maskin- og programvareløsning pakket inn i en enkel brikke, sier Kevin Lynch, produktdefinisjonssjef ved Lucent Technologies' mikroelektronikkgruppe, i en pressemelding.

-Ved å bruke brikken, slipper kundene å utvikle eller endre på fastvare og operasjonsprogramvare, slik at tiden til markedet for 1394-produkter blir kortere.

Den nye brikken blir denne uken introdusert på 1394 Developers Conference, en messe som holdes i San Jose denne uken.

Instant 1394 ATA, sammen med den nødvendige programvaren, vil selges til produsenter av periferutsyr for 9,50 dollar i kvantum på 1000 enheter.

Prøveutgaver av brikken vil være tilgjengelige i november og masseproduksjon vil starte i begynnelsen av 1998.

Til toppen