Enoksen banket Høyre med 17 sek. i IT-konkurranse

Senterpartiets Odd Roger Enoksen vant en konkurranse Datakortet arrangerte blant landets politikere. Men selvom Enoksen var 17 sekunder raskere, måtte han dele førsteplassen med Høyre.

Senterpartiets Odd Roger Enoksen vant en konkurranse Datakortet arrangerte blant landets politikere. Men selvom Enoksen var 17 sekunder raskere, måtte han dele førsteplassen med Høyre.

Nå står stortingsvalget for døren, og politikernes datakunnskaper er blitt testet. Datakortet AS har arrangert konkurransen, som besto av 30 spørsmål om generell IT-forståelse, tekstbehandling og Internett som de fikk maksimalt 15 minutter på å besvare direkte på PC.

Blant annet ble politikerne spurt om de visste hvor de skulle klikke for å gjennomføre stavekontroll, hva som menes med et shareware program, hvilken tast man må holde nede for å merke flere filer som ikke ligger etter hverandre, hvor man kan klikke for å sende en mottatt mail til en annen mottaker, og hva forkortelsen www betyr.

Testingen skjedde direkte på PC hvor kandidatene så det aktuelle skjermbildet og klikket på det punktet eller svaret de mente var rett og gikk videre til neste spørsmål.

Senterpartiets Odd Roger Enoksen endte på en meget god førsteplass, med 91 av 100 mulige poeng.

Førsteplassen måtte riktignok deles med Høyres Inger B. Fremstad, men Enoksen var 17 sekunder raskere, opplyser arrangøren i en pressemelding. Fremstad fikk også 91 poeng.

Enoksen sier han gjorde det så bra fordi han øver mye.

I tillegg til Enoksen deltok Olav Gunnar Ballo fra SV og Høyres Raymond Robertsen, samt flere lokalpolitikere fra Sør-Varanger.

Ifølge pressemeldingen ga flere av politikerne uttrykk for at testen ikke var helt enkel.

Målet med konkurransen var, for Datakortet, å understreke at det er viktig å kunne dokumentere sin kompetanse på PC-bruk i dagens samfunn.

SV-politikerne Olav Gunnar Ballo og Charles Mortensen ble taperne, med henholdsvis 63 og 54 poeng.

Til toppen