RESULTATERFINANS

eNorge 3.0: Grete Knudsen går for mobilt Internett

Klokken ti mandag formiddag legger næringsminister Grete Knudsen frem "eNorge 3.0". I den tredje planen i rekken av eNorge-utkast står såkalt grønn informasjonsteknologi og mobilt Internett i fokus.

Sigvald Sveinbjørnsson
11. juni 2001 - 10:00

Da Arbeiderpartiet tok over regjeringskvartalet for omtrent ett år siden, innstiftet næringsminister Grete Knudsen eNorge, en plan som skulle få Norge på skinner i den nye nettverksøkonomien på linje med resten av Europa.

Nå i dag legges den tredje beredskapsplanen i rekken frem i Oslo - en plan som ut fra dagens gallup-tall kan vise seg å bli den siste i rekken for Knudsen og den sittende regjering.

digitoday.no har allerede fått tilgang til planen og kan avsløre at det er det mobile Internett sammen med "en grønn kunnskapsøkonomi" som står i fokus denne gang.

- Den unge generasjonen er den mest kommunikative noen sinne, og de tar det som en selvfølge å være tilgjengelige uavhengig av tid og sted. Dette har gitt Norge selskaper som er ledende innen mobilt Internett. Denne utviklingen vil Regjeringen i partnerskap med bransjen bidra til å forsterke, skriver "eMinisteren" Knudsen i innledningen til eNorge 3.0.

Hva Knudsen og Stoltenberg-regjeringen konkret skal gjøre for denne bransjen er ikke sikkert - det sier ikke planen noe spesifikt om - men næringsministeren gir uttrykk for at det viktigste målet for regjeringen er å sikre en "grønn kunnskapsøkonomi og et informasjonssamfunn for alle."

I 3.0-planen er det også inntatt handlingsplaner fra 16 organisasjoner og kommuner som beskriver hvordan de skal "gå inn i den nye tid" som Grete Knudsen kaller det.

Blant annet har Alta Kommune bidratt med en plan som de for anledningen kaller eAlta. Kommunens mål er blant annet å utvikle et bredbåndsnett i den hjemmebaserte omsorgstjenesten, samt etablere Prosjekt Fiberskoler, hvor alle skoler i kommunen skal skaffe seg erfaring med tanke på utbygging til skoler.

digitoday.no kommer tilbake med kommentarer og reaksjoner til den nye eNorge planen etter at mandagens pressekonferanse er avsluttet. Pressekonferansen begynner klokken 10.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.