Enorm interesse for årets JavaZone

JavaZone-arrangørene har solgt mange ganger så mange billetter som til samme tid i fjor.

JavaZone-arrangørene har solgt mange ganger så mange billetter som til samme tid i fjor.

Nesten 400 billetter ble revet vekk i løpet av sommeren, forteller Thor Henning Hetland og Stein Grimstad i Java-brukergruppen javaBin som står bak utviklersamlingen JavaZone 2004. Det ligger an til besøksrekord på årets utgave av JavaZone. Til sammenlikning var det solgt 50 billetter til samme tid ved fjorårets arrangement.

Det er fortsatt mange plasser igjen, men arrangørene tror det kan bli utsolgt til tross for at grensen for årets konferanse er utvidet til 800 deltagere.

– Vi har etablert den største og beste utviklerkonferansen i Norge. Salgstallene viser at vi har truffet bra med programmet og at fjorårets konferanse ga mersmak, sier Hetland.

Tretti foredrag fra ledende internasjonale Java-eksperter kan oppleves i Oslo 15. september. (For nærmere opplysninger, følg lenken ovenfor eller til høyre).

Årets arrangement har fem hovedtemaer og det vil kjøres fire parallelle spor med blant annet fokus på åpen kildekode, modelldrevet utvikling og integrasjon mellom .Net og Java. Programkomiteen i JavaZone har brukt våren og sommeren på å ferdigstille programmet til årets konferanse og er svært fornøyd med resultatet.

– Vi kan skilte med tungvektere fra inn- og utland som tar opp dagsaktuelle temaer som modelldrevet utvikling, siste nytt fra forskningsfronten, nyheter i Java 1.5 og patterns. I tilegg har vi lagt vekt på noen pusterom i form av foredrag som i større grad kan skilte med underholdningsverdi, sier Hetland.

Hetland skal selv blant annet vise hvordan du kan bruke Java-programmering på et stereoanlegg.

Blant årets gjester er Eric Evans, forfatter av bestselgeren Domain Driven Design. Evans mener domenemodellen ofte blir neglisjert ved utvikling av store IT-systemer. Foredraget «Large information systems need a domain model» tar for seg hvordan utviklere og domeneeksperter sammen kan utvikle bedre programvare.

Joshua Bloch (arkitekt i Core Java Platform Group i Sun) og Neal Gafter fortsetter fjorårets lek med programmering i «Ten more programming puzzles». De to Java-ekspertene henvender seg til publikum med spørsmål og svar på merkverdigheter innen Java-programmering.

Norske Aslak Hellesøy, som til daglig jobber i anerkjente Thoughtworks i London, er en av flere som tar seg en tur til hjemlandet og skal under arrangementet presentere «The secrets of IoC - The PicoContainer advantage». I tillegg blir det bidrag fra Tom Gilb (ekspert på kvalitetssikring av programvare), John Crupi (forfatter av blant annet Core J2EE Patterns), Kevlin Henney (spaltist i C/C++ Users Journal) og Ricard Öberg (svensk J2EE-guru).

Samarbeidspartnere til årets JavaZone 2004 er: Accenture, BEA, Bekk, Borland, Bouvet, CA, CGEY, Computas, Compuware, Coretrek, DNS, Ementor, Mesan, Objectnet, Objectware, Sun, Systek, WM-data, Zenior.

JavaZone er den største samlingen for Java-utviklere i Norden og arrangeres for tredje året på rad. Konferansen retter seg først og fremst mot utviklermiljøet, men også IT-sjefer og studenter kan vente seg temaer av interesse. Nytt av året er en såkalt extended JavaZone på kveldstid med mindre og smalere foredrag.

Til toppen