FORBRUKERTEKNOLOGI

Enorm prisguide for dataspill

En ny prisguide, som kun fokuserer på spill og spillutstyr, ble lansert i dag. Utvalget er enormt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. nov. 2004 - 12:43

Selskapet HAVAmedia lanserte i dag prisguiden SPILLpriser.no, som selskapet hevder er verdens største prisguide for spill. Det er liten tvil om at dekningsgraden er god. Tjenesten henter inn prisinformasjon fra nærmere 100 norske og utenlandske spillforhandlere. I løpet av kort tid skal antallet forhandlere som dekkes, økes med ytterligere hundre.

Akkurat nå kan brukerne søke blant drøyt 47.000 spillprodukter i prisguiden. Dette omfatter spill til mer enn 60 forskjellige spillmaskiner.

- Det er nesten litt galskap. Men vi har spill til nærmere 60 forskjellige spillmaskiner. Det kan kanskje virke litt sært å satse på spill som gikk ut for 20 år siden. Men retrospill er faktisk veldig populært, sier Vegard Aure i HAVAmedia i en pressemelding.

I motsetning til de fleste andre prisguiden, er SPILLpriser.no basert på en søkemotor, nikknakk. Denne er utviklet av selskapet selv og har i likhet med tradisjonelle søkemotorer en webcrawler som skanner gjennom websider. Fremfor å gjøre sidene søkbare som en helhet, bryter nikknakk opp hver enkelt side i de elementene den er bygget opp av, for deretter å konvertere disse til enkeltstående objekter som deretter automatisk organiseres i en egen database.

Dette skal gjøre søkemotoren til et godt egnet verktøy for bruk i blant annet prisguider.

- Verktøyet skal brukes til utvikling av nisjerettede søkemotorer på områder hvor de store aktørene feiler, sier Aure.

- Vi jobber kontinuerlig med å forbedre tjenesten. Det vil komme stadig flere funksjoner som gjør tjenesten enda mer brukervennlig. Mange prisguider hevder de er selvstendige. Men jeg tør påstå at SPILLpriser.no faktisk er den eneste tjenesten i dette markedet som kan stå hundre prosent inne for den påstanden, sier Aure.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.