Enorm usikkerhet om Merkantildata-tall

Estimatene i Merkantildatas tap i andre kvartal spriker fra 70 til 200 millioner kroner.

Det har sjelden hersket så stor usikkerhet om andrekvartalstallene i et IT-selskap som med Merkantildata. Tom Adolfsen skal legge frem kvartalstall 24. august. I forkant setter selskapet flere rekorder.

Merkantildata bommet på å omstille seg til markedet etter årtusen-skiftet og fikk et resultat på minus 103,4 millioner kroner mot 115,6 millioner kroner i første kvartal i fjor. I tillegg til et sviktende marked har Merkantildata kjøpt opp Getronics og arbeider med å omstille og integrere dette selskapet.

I tillegg til en rekordlav aksjekurs, hersker det enorm usikkerhet rundt hva som legges frem 24. august.

I følge Christiania Markets ukerapport fra uke 31 sier selskapet at "har det aldri hersket større sprik i estimatene for Merkantildata" fra de forskjellige analytikerne. Christiania Markets har derfor satt Merkantildata på hold.

I den lave enden ligger estimatene på et driftsresultat på minus 60-70 millioner kroner. DnB Markets tipper vistnok foreløpig minus 74 millioner kroner.

Men to andre kilder digi.no har snakket med spår langt verre tall. "Et minus på minst 150, kanskje opp mot 200 millioner" tror en leder i et stort IT-selskap som kjenner Merkantildata godt. Han får støtte av en analytiker digi.no har snakket med.

Noe av underskuddet vil veies opp av de flere salgene Merkantildata har gjennomført, blant annet av kontorene i Nord-Norge og av PC-virksomhet i Cinet til Rask Holding (Rec). Usikkerheten hvor stor effekt disse gir bidrar til uroen.

Merkantildata har også satt en annen rekord. I øyeblikket er selskapets aksje den mest short-solgte aksjen på Oslo Børs.

Til toppen