Enorm vekst for nettmegler

Charles Schwab, en av verdens største nettmeglere, rapporterer at kundenes samlede pengebeholdning i august passerte en billion dollar.

Nettmegleren Charles Schwab sendte i går ut en pressemelding om at den samlede pengebeholdningen til deres kunder passerte en billion (trillion på engelsek) dollar (kundenes midler er på depotkonto). For ordens skyld: En billion er 1.000 milliarder.... Bare tilgangen fra de 90 000 nye kundene i august medførte en økning på 64 milliarder dollar.

Til sammenligning var det norske statsbudsjettet i overkant av 500 milliarder kroner i 1999.

Veksten er på formidable 43% sammenlignet med tilsvarende tall fra august i fjor. Brorparten av veksten kommer fra nye kunder, men også oppgangen i aksjemarkedet siden august i fjor har bidratt til veksten. Charles Schwab tilhører "high end" av markedet og gjennomsnittskunden har en større beholdning enn konkurrentene. I snitt har de over syv millioner kunder i overkant av hundre tusen dollar på sin depotkonto.

I motsetning til konkurrentene E*Trade og Ameritrade har ikke Schwab slitt med en fallende aksjekurs den siste tiden.

Ikke verst for Charles Schwab, som i begynnelsen av 90-åra satset svært mye på ny teknologi og i særdeleshet på Internett noe senere. Sent i 1996 satset selskapet på nettmegling, noe som aksjonærene har tjent grovt på, i motsetning til konkurrenten Merril Lynch som ennå ikke tilbyr netthandel.

Til toppen