Enorm vekst i antall mobilbrukere

En halv milliard nye abonnementer i året.

Enorm vekst i antall mobilbrukere

En halv milliard nye abonnementer i året.

Det globale antallet mobilabonnementer har passert fire milliarder. Det skriver GSM Association (GSMA), en organisasjon som representerer mer enn 850 mobiloperatører som baserer tjenestene sine på GSM-teknologien, i en pressemelding.

Tallene stammer fra Wireless Intelligence, som er GSMAs egen enhet for markedsundersøkelser.

Veksten i antallet abonnementer er nå så høy at organisasjonen mener tallet vil nå seks milliarder i 2013. Ifølge CIAs The World Fact Book var det i fjor sommer 6,7 milliarder mennesker på Jorden i fjor sommer. Det betyr ikke nødvendigvis at alle mennesker på Jorden snart har sin egen fungerende mobiltelefon, for mange har mer enn ett mobilabonnement.

Veksten skyldes primært to ting. Det ene er integrasjon av mobilfunksjonalitet i enheter som tidligere ikke har hatt en slik tilknytning. Dette inkluderer bærbare PC-er som stadig oftere leveres med integrert støtte for mobilt bredbånd.

Det andre er en kraftig økning i antallet abonnenter i tilvekstmarkeder, det vil si land som er preget av rask vekst, inkludert Kina, India og Brasil.

Også antallet bredbåndsbrukere er i kraftig vekst. Ifølge GSMA finnes det nærmere 100 millioner aktive abonnementer med støtte for mobilt bredbånd, for eksempel HSPA. Dette kommer i tillegg til 1,1 milliarder abonnementer på fast bredbånd. I teorien betyr at hver sjette person i verden har eget abonnent på en forholdsvis rask Internett-forbindelse.

GSMA ønsker å motvirke effekten av den globale finanskrisen gjennom initiativer som Mobile Livestyle og Mobile Planet.

Mobile Lifestyle dreier seg om å kombinere webben med mobilitet for å gjøre tjenester, slik som nettbank eller underholdning, langt mer attraktive for bruk på mobilen.

Mobile Planet-initiativet skal på en sosialt ansvarlig måte bruke mobilitet til å forbedre livene til personer i u-land. Bare i India økes antallet mobilabonnenter nå med 10 millioner hver måned.

- Mobiltelefoner har utviklet seg til å bli multimedieenheter med bredbåndsstøtte som vil knytte samme massemarkedene i både modne markeder og tilvekstmarkeder.

GSMA arrangerer i neste uke Mobile World Congress, hvor det arrangeres seminarer om blant annet de nevnte temaene og hvor det ventes en rekke produktlanseringer fra aktører i mobilmarkedet.

Til toppen