Enorm vekst i kinesisk Internett-bruk

Kina er i ferd med å bli en ledende nasjon, målt i antallet Internett-brukere.

Kina er i ferd med å bli en ledende nasjon, målt i antallet Internett-brukere.

Som det landet i verden mest flest innbyggere, er det kanskje ikke så rart at Kina ligger på toppen i enkelte statistikker. Slik har det dog ikke vært når det gjelder bruk av Internett. Ser man på andelen av befolkningen, som i juli i fjor hadde omtrent 1,3 milliarder innbyggere (kilde: CIAs The World Factbook), er egentlig ikke 103 millioner Internett-brukere så mye, sammenlignet med vestlige land.

Men antallet brukere vokser nå kraftig. I løpet av 2005 ventes det at tallet vil nå 134 millioner Internett-brukere, ifølge analyseselskapet Analysys. Da er det kun USA som ligger foran Kina på listen over nasjoner med flest Internett-brukere. De offisielle tallene fra China Internet Network Information Center, publisert i januar, var dog 94 millioner brukere.

Kina har også blitt et enormt marked for nettbaserte spill. Antallet kinesiske abonnenter på slike tjenester voksten med 61,1 prosent fra 2003 til 2004, slik at tallet nå er 24 millioner, ifølge Analysys. Omsetningen steg derimot med 89,5 prosent, til 3,6 milliarder yuan - noe som tilsvarer 337,9 millioner euro. Det er ventet at antallet brukere vil vokse med 50 prosent i år.

Til toppen