BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enormt online-spill under utvikling

Et Internett-basert dataspill med støtte for én million samtidige brukere er under bygging.

2. mai 2003 - 14:06

Damage Studios demonstrerte denne uken en tidlig utgave at Internett-spillet Rekonstruction. Selskapet lover at dette vil bli det første online-spillet som støtter én million samtidige brukere. Spillet ventes å bli kommersielt tilgjengelig desember 2004.

- Å lage en stor virtuell verden som ikke repeterer seg selv er svært tidkrevende og dermed kostbart, sider Chris DiBona i Damage Studios, til New Scientist.

- De store flerbrukerspillene som nå spilles over Internett tar vanligvis i bruk én verden og repeterer den. Dette gjelder for eksempel spillet Everquest, som støtter 450.000 brukere, men som er delt opp 32 isolerte segmenter.

Rekonstruction vil derimot støtte opptil én million brukere innen én eneste, unik verden. Det vil tas i bruk automatisert programvare for å skape den enorme mengden med innhold som kreves for å lage en så stor, virtuell verden. Videre vil spillerne selv generere nytt innhold ved å rekonstruere deres egen verden.

"Ved å dynamisk innarbeide data fra virkelighetens verden, for eksempel værstatistikker og modelleringer av virkelige miljøer, slik som store urbane sentre og landemerker, vil Rekonstruction gjøre det mulig for spillerne å interagere og skape verdenen i sanntid. Rekonstruction begynner å viske ut forskjellene mellom spillet og det virkelige livet", heter det på nettstedet til Damage Studios.

Spillets handling er basert på en katastrofe 400 år fram i tid. Da er Jorden for 200 år siden blitt truffet av en asteroide. Nå er det gjenoppbygging av samfunnet som gjelder.

Til Rekonstruction planlegges det en glidende overgang mellom handlingen i spillet og virkeligheten. Blant annet skal man kunne kjøpe virtuelle gjenstander for virkelige penger, for eksempel på markedsplasser som eBay.

Ifølge DiBona planlegger Damage Studios først å lansere spillet i USA, for så å tilby det globalt 9 til 12 måneder senere. Først tre år senere regner DiBona med å runde én million brukere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.